Одесские штучки

На полиці одеських супермаркетів могло потрапити інфіковане куряче м’ясо

До Одещини могло потрапити інфіковане куряче м’ясо.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

У курячих четвертинах, що експортувались з Польщі (виробник: Cedrob S.A., Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (у двох зразках з п’яти) виявили патогенну бактерію Salmonella enterica ser. Enteritidis, що викликає сальмонельоз.

Характерними ознаками сальмонельозу є різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання. Симптоми хвороби з’являються через 6-72 години (зазвичай через 12-36 годин) після поглинання Salmonella і хвороба триває від 2 до 7 днів.

Симптоми сальмонельозу протікають відносно легко, і в більшості випадків пацієнти одужують без спеціального лікування. Однак у деяких випадках, особливо у дітей та літніх пацієнтів, пов’язане з хворобою зневоднення може ставати важким і загрожувати життю.

Источник: Волнорез

Подписывайтесь на наш канал в Телеграм. Моментом узнавайте новости Одессы! Также подписывайтесь на нашу страницу в Facebook!

И еще туда же!

Николаевский морской порт передали в концессию

Observan

Для Одесской области утвердили стратегию развития до 2023 года

Observan

Из Дунайской комиссии выгнали россию

Observan