До Одещини могло потрапити інфіковане куряче м’ясо.
Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.
У курячих четвертинах, що експортувались з Польщі (виробник: Cedrob S.A., Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (у двох зразках з п’яти) виявили патогенну бактерію Salmonella enterica ser. Enteritidis, що викликає сальмонельоз.
Характерними ознаками сальмонельозу є різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання. Симптоми хвороби з’являються через 6-72 години (зазвичай через 12-36 годин) після поглинання Salmonella і хвороба триває від 2 до 7 днів.
Симптоми сальмонельозу протікають відносно легко, і в більшості випадків пацієнти одужують без спеціального лікування. Однак у деяких випадках, особливо у дітей та літніх пацієнтів, пов’язане з хворобою зневоднення може ставати важким і загрожувати життю.
Источник: Волнорез